Frequently Asked Questions

Vanliga frågor och svar
ang. led-skärmar

Allmänt


Hur lång garantitid ingår vid köp?

Fabrikstandard 2-3 år beroende modell, upp till 5 år med serviceavtal.

Hur lång är leveranstiden?

För uthyrning ser vi att ni bokar helst 1 vecka innan leverans. Vid nyköp är det ~30-40 dagars tillverknings tid, därefter tillkommer frakttid.

Är era skärmar "CE"-märkta?

Alla skärmar vi säljer har EMC-märkning, påverkar slutpriset ca ~ 30-35% dyrare, men återger en högre kvalitetsstandard. Vid uthyrning beror det på vilken årsmodell det gäller.

Vad är en LED-skärm?

Det är en skärm som är uppbyggd med lysdioder vilket gör att man kan få en väldigt ljusstark skärm samtidigt en enhetlig skärm.

Är en LED-skärm en TV?

Kort svar ja!. Man kan få den att fungera på samma sätt som en extern skärm till din dator eller som när du kopplar HDMI till vanlig TV.

Vad är pixeltäthet och "pitch"?

Det är antal millimeter mellan pixlarna. En skärm med pixeltäthet P10 (10mm) mellan pixlarna betyder att det är 1 pixel per cm.

Erbjuder ni finansieringsmöjligheter?

Ja, kontakta Anna för mer information.

Hur påverkar betrakningsavståndet bildkvaliteten?

Allt beror på hur långt från man ser skärmen. Som tumregel är en P10 = 10m avstånd för bra bild. Ju tätare pixlarna, ju bättre bildkvalitet får man. En P10 skärm har 4 gånger så hög bildkvalitet som en P20.

Bygglov & Installation


Sköter ni hela installationen?

Vi sköter från ide till slutprodukt på plats inkl. montage/installation/bruksanvisningar.

Behöver man bygglov för mobilt släp?

Ja och nej. Du behöver tillstånd från markägaren/kommunen. Men bygglov behövs endast om ni tänkt att ha den placerad permanent eller under en längre tid.

Erbjuder ni hjälp för bygglovsansökan?

Ja

Hur lång tid tar bygglovsansökan?

Ett par veckor till någon månad.

Tekniska frågor


Vad är skillnaden på SMD och DIP?

DIP är traditionella ovala lysdioder med separata röda, gröna och blåa dioder medans SMD är en enhetlig vit platt diod med alla tre färger i ett.

Vad betyder "IP65"?

Att produkten är både dammtät och vatten/spolsäker. Kapslingsklassning är en klassificering av inkapslingen av elektroteknisk utrustning, med avseende på hur väl apparaturen skyddas mot vatten, damm, inträngande föremål och beröring.

Vad är "nits"?

En nit (nt) är ett äldre ord för att mäta luminans candela per kvadratmeter (1 nit = 1 cd/m²). Inom LED-industrin refererar man fortfarande till nits.

Hur bred är synvinkeln?

På traditionella DIP-skärmar är det i genomsnitt horisontellt 120° och vertikelt 60° medans på SMD uppnår 140°-160°.

Vad för ström behövs?

Ström varierar beroende antalet pixlar, kabinetter och hur stark ljusstyrka som används. Vid uthyrning säger vi till vad som skall finnas på plats för specifik skärm. Ingångspänningen till skärmarna är 220-240V.

Vad för mediaformat använder ni?

Vi kör som standard med JPG, WMV och MOV då det är stabilast. Vi stödjer även andra filformat som AVI, SWF, MP4 och MPG. Man kan även länka en live-stream.

Pixeljämförelse


Snabb översikt

Saknar du svaret på din fråga?